1 de gener de 2018

Benvingut 2018

Dilluns 1 de gener. S'ha acabat el 2017. Un any que no passarà a la història; doncs ha estat complicat, llarg i agre. A mesura que han anat avançant els mesos la feina m'ha anat absorbint i la lesió s'ha anat complicant. Un any de prendre decisions difícils, com ara desapuntar-me del gimnàs, anar a la feina amb transport públic (prop de 3 hores al dia) o fer un postgrau (més feina). Sense cap mena de dubte els millors moments han estat veure créixer el Bernat (cada dia està més gran i eixerit), i poder-ho compartir amb tu, Anna (gràcies per la comprensió de tots aquests mesos).


LA LESIÓ

La lesió és desesperant. Tot va començar al mes de maig quan vaig lesionar-me sense ni adonar-me'n. En aquell moment vaig atribuir les molèsties a una simple sobrecàrrega. Tant és així, que abans de l'estiu, vaig anar al fisio a que em fes una descàrrega muscular. Però la realitat ha estat una mica més crua, i tornant de vacances vaig posar-me en mans del David. De seguida ja vam veure que allò era més greu del què semblava, i vaig anar al traumatòleg. L'ecografia va confirmar el què em temia: una lesió mal recuperada i enquistada en un nus de prop d'1cm.  El metge va recomanar-me fer 10 sessions de recuperació. Una pèrdua de temps perquè no van servir de res.

Ara estic anant amb l'Orriols. Portem 3 sessions, i confio que m'ajudi a recuperar-me. És desesperant (però me'n sortiré!).


PROPERS PASSOS

L'objectiu aquest primer trimestre és recuperar-me. Per això cal constància i dedicació. En paral·lel m'he proposat sortir a córrer 3 o 4 dies la setmana (és compatible amb la lesió). Necessito baixar pes (m'he engreixat moltíssim) i urgentment estabilitzar el dia a dia a la feina; es pot treballar molt (de fet, m'encanta la feina que faig), però dins uns límits que no comprometin la resta.

De moment no em fixo cap objectiu de cursa; ni tant sols la marató. Aquest ha de ser un any de transició per recuperar-me. L'objectiu és a llarg plaç: al 2021 tornar a fer una triatló de llarga a distància. És una cursa de fons, i aquest 2018 ha de ser l'any de la recuperació.