19 de febrer de 2017

Primer OK de la temporada!

A la cinquena va a la vençuda. Ha estat als 30 quilòmetres i després d'una cursa molt desigual. Però ho he aconseguit: he batut la meva primera marca personal de l'any! 34 segons menys que la marca establerta l'any passat en el mateix escenari, la Maratest de Badalona.

Ha estat una cursa desigual. Amb una primera part impecable de 24 quilòmetres a ritme de 5 minuts el quilòmetre. M'he enganxat a la llebre de Sub3h30' i no l'he deixat n'hi un moment. Les sensacions eren de saber que estàs córrer ràpid, i gaudint-ne. Anava perfecte de respiració. Tranquil i controlant. Però tot s'ha començat a torçar a partir dels 22. Les cames han començat a dir prou i al 24 m'he estavellat per complet.

A partir d'aquí, he defensat els 6 minuts al quilòmetre com he pogut. Entre seia i seia m'he fixat l'objectiu de baixar de les 2 hores 36 minuts de l'any passat, i m'he dedicat a controlar el cronòmetre. Al cap i a la fi, sabia que difícilment tornaré a fer una tirada de 30 quilòmetres en cursa aquest any. Objectiu complet.

De cara a la marató avui he vist que difícilment -per no dir '"n'hi somiant-ho"- podré fer Sub3h30'. Em centraré a baixar de les 3h40'. Això és un ritme de 5'12'' per quilòmetre, i encara em quedaria un marge de 2 minuts i 9 segons respecte la meva millor marca. Crec que és assumible.