27 d’abril de 2015

Tret de sortida a la segona edició del Mou-te per l'Esquitx - Kilòmetre Solidari

Per segon any consecutiu iniciem el projecte Mou-te per l'Esquitx - Kilòmetre Solidari. Un projecte carregat d'esperances i il·lusions, que té com a objectiu ser un pas més cap a una societat més justa; a través de la inclusió i cohesió social d'infants i joves.

L'any passat va ser un èxit, aconseguint recaptar prop de 4.000 euros, involucrant més de 200 persones entre voluntaris, col·laboradors i mecenes, i fent un total de 50 aparicions als mitjans de comunicació.

Sóc molt conscient que el més difícil no és haver-ho aconseguit un cop, sinó repetir-ho i consolidar la fórmula Kilòmetre Solidari, de la qual n'estic especialment orgullós.

Estem vivint una bombolla de curses solidàries. Cada vegada n'hi ha més i això va en detriment de la participació.

Indiscutiblement crec que esport i solidaritat és una combinació que ha arribat per quedar-se; ara bé, crec que la solució no és a través de noves curses, sinó d'iniciatives com Kilòmetre Solidari que sumen participació a les curses ja existents al mateix temps que tenen com objectiu una causa solidària,

Mai oblidaré la British 10K London Run. La cursa que va inspirar aquesta iniciativa. Milers de persones corrent pels carrers de Londres, cadascú per la seva causa.

Algun dia aconseguirem que les curses de casa nostra tinguin també aquest esperit festiu i solidari.

Som-hi doncs en favor de la inclusió i cohesió social, però també, com a eina de transformació social.

www.kilometresolidari.cat