5 de febrer de 2015

Mitja Marató de Granollers

Dijous 5 de febrer. Una més, i ja en van 30. 8 de Granollers i 8 més de Sabadell. 4 de Barcelona. 2 de Sitges, Terrassa i Vilanova. I 1 de Mataró, Sant Cugat, Sant Sebastià i Puerto Llano. Cada una d'elles amb algun record especial. Sitges 2008, la millor marca amb 1h38'25''. Sabadell 2009, la pitjor, amb 2h16'46''. Granollers 2012, sota zero i nevant. I Puerto Llano, amb cervesa a l'arribada -surrealista-. Sabadell 2006, la primera. I Granollers 2015, l'última. 

En quant a la mitja, un dia d'aquells que tot surt al revés. 2/4 de 9 del matí, el Marc i la Myriam ja són a baix, i nosaltres amb presses; anem tard, i el tret de sortida no espera. Tinc el rellotge al cotxe, i el cotxe al garatge fins dilluns. Per sort, ho soluciono amb un rellotge de l'Anna que em serveix per sortir del pas, tot i que no marca les voltes i ho trobaré a faltar durant la cursa. Just creuar l'arc de sortida m'adono que m'he deixat el xip. Anem bé. I per si no fos poc, em carrego el dorsal. Qui ha dit que l'experiència és un grau!

Ara si, tret de sortida i comencem a córrer. Ja fa anys que la sortida de Granollers ha quedat petita pels més de 14.000 corredors que ens hi apleguem. Comencem a córrer esquivant la gent i intento seguir el ritme del Marc, el Jordi i el David. Passen els quilòmetres i al 5 em despenjo. El ritme és massa alt. Són aquells 15 o 20 segons de més que notes que estàs forçant. Tant és així, que tot i despenjar-me, fins al 10 no recuperaré el meu ritme i per fi em sentiré còmode. Del 10 al 12 entro a la cursa i un cop tombat la Garriga, començo a trobar-me a gust. Comencem de nou.

De menys a més, com a mi m'agrada. Poc a poc em vaig trobant bé fins al punt que acabo rodant més alt del que he començat. El temps, 1h53'24'', molt discret; el millor, la sensació a l'acabar de que hagués pogut fer-ne uns quants més.

D'aquí 2 setmanes, una nova prova de foc: la Mitja marató de Barcelona