28 de setembre de 2014

Resum de la temporada 2013-2014

Un any més, amb l'arribada de la tardor toca posar punt i final a la temporada i fer balanç.

La temporada en xifres 

He dividit la temporada en dos blocs; un primer bloc de 10 setmanes centrat amb la marató de Barcelona, en el que he entrenat prop de 40 hores principalment corrent (65%), i un segon bloc de 13 setmanes centrat amb la triatló olímpica de Tossa de mar, en el que he entrenat prop de 42 hores combinant natació (12%), bicicleta (18%), córrer (50%) i altres com caminar per la muntanya (20%). He realitzat un parell de visites al fisioterapeuta i no he patit cap lesió o baixa destacada.
Paral·lelament, he compaginat el meu entrenament amb les tasques d'entrenador en el marc del projecte Mou-te per l'Esquitx - Kilòmetre Solidari. Han estat un total de 12 setmanes en les que he fet d'entrenador personal a prop de 40 persones, algunes d'elles fent un seguiment setmanal i a d'altres puntual, algunes d'elles novells i d'altres ja experimentats.

Aspectes negatius i positius, i coses a millorar... 

No ha estat un any gens fàcil. Viure de tant a prop la pèrdua d'un amic ha estat molt difícil; acompanyar-lo amb la malaltia i el posterior desenllaç fatal ha estat un cop molt difícil de superar.

De fet, el destí va voler que coincidís amb l'inici del projecte Mou-te per l'Esquitx - Kilòmetre Solidari; i m'hi  vaig aferrar com una via d'escapament. No volia pensar. Em costava i molt acceptar la pèrdua d'en Pep.

Al marge d'aquests moments tant difícils i retornant en l'àmbit esportiu, a nivell particular vaig patir i molt a la marató de Barcelona. Acceptar les condicions amb les que la vaig fer i el resultat final, no va ser gens fàcil fàcil; vaig necessitar uns quants dies per pair-ho.

En quant a la segona part de la temporada, els resultats van millorar i molt. D'una banda l'experiència de fer d'entrenador personal va ser molt gratificant i estic molt orgullós dels resultats obtinguts; i de l'altra, a nivell particular aconseguir la millor marca amb triatló olímpica a Tossa de mar (3h17') va suposar una dosi de confiança i ganes de seguir entrenant brutal. A més a més, l'abandonament posterior de la Matagalls-Montserrat a Sant Llorenç (primer abandonament d'una cursa a la meva vida), lluny de suposar un cop baix, va tenir un efecte totalment contrari; encara més ganes d'entrenar, entrenar i entrenar amb l'objectiu fixat a superar tots els meus reptes.

Tot comptat, i malgrat els moments difícils, em situa en l'àmbit esportiu en un punt interessant de cara la propera temporada. En breu faré una entrada desvetllant els objectius.