6 de setembre de 2014

Kilòmetre Solidari. És moment de prendre part

Després de setmanes i setmanes davant l'ordinador, finalment veu la llum la guia Kilòmetre Solidari. Una guia que suma esport i solidaritat, i que neix fruit de l'èxit del projecte Mou-te per l'Esquitx.

Són temps de canvi. Són temps difícils i convulsos per molta gent. Però no per això ens hem de sentir abatuts, tocats i enfonsats. Més que mai és moment de sortir al carrer i prendre part del futur; del nostre futur. D'un futur ple d'esperança. Perquè la vida pot ser meravellosa. Perquè la vida pot ser (i serà) com nosaltres volem.

És per això que he volgut recollir l'experiència del projecte Mou-te per l'Esquitx en aquesta guia. Per compartir la feina feta amb aquestes més de 50 persones que de forma altruista hi han participat, recollint prop de 3.500 euros en favor de la igualtat d'oportunitats d'infants i joves.

És moment de prendre part de la societat en la que vivim. El dia a dia és nostre, ens pertany i això no ens ho prendrà pas ningú. L'estat del benestar ha diluït les responsabilitats individuals. Però no ens equivoquéssim: les responsabilitats no són dels altres, són nostres. És moment doncs de recuperar aquest sentiment.

És cert que ens sobren motius per estar dolguts amb aquells a qui hem dipositat la nostra confiança. I encara és més cert que ens podem (i ens hem) de queixar. Però acte seguit, no podem mirar cap a una altra banda. És moment d'arremangar-se i començar a teixir el futur que volem. Que somiem. Que ens pertany.

www.kilometresolidari.cat

P.D: Dedicat a tu, company, per tot el que hem compartit i ens has ensenyat; trobaré a faltar el teu comentari en aquesta entrada.