22 de maig de 2012

Crònica Ironcat

De nou, un cap de setmana inoblidable. Un cap de setmana amb família en un entorn preciós com és el Delta de l'Ebre...

5 de matí. Em llevo. Esmorzo 2 torrades, un suc de taronja i un cafè amb gel, i a quarts de 6 enfilo passeig amunt cap a la zona de boxes. Tinc una hora per preparar-ho tot, escalfar i col·locar-me a la línia de sortida. No és molt de temps, pel que no puc errar. Quan estic escalfant arriben el Marc, la Myriam i els pares. Tenim el temps just per acomiadar-nos i puntualment a les 7 sona el tret de sortida. Ara si, ja no hi ha volta enrere!

Em poso a nedar i de seguida em concentro i entro de ple a la cursa. Nedo amb 1 hora i 7 minuts, gaudint de les sensacions a cada braçada. Em canvio ràpid i en menys de 5 minuts ja sóc dalt de la bicicleta havent completat la T1 i disposat a pedalar. M'oblido ràpid dels kilòmetres i em guio per les voltes; en són 6. La primera i la segona volta per "agafar referències", la tercera per "menjar", la quarta "toca concentrar-me i tirar al mateix ritme", la cinquena "afluixar una mica, doncs veig a venir que estaré cansat i apareixerà el vent en contra, i menjar de nou" i la sisena "mantenir el ritme i mentalitzar-me per la cursa a peu". I així és. Vaig fent gaudint del paisatge. L'entorn és preciós. Els arrossàs, les cooperatives, la gent treballant al camp... I de tant en tant em vaig creuant amb el Marc i la Myriam que han decidir agafar les bicicletes i venir a diferents punt. Mil gràcies pel vostre suport guapos!

Som tant sols 150 triatletes, pel que amb un parell de voltes ens comencem a conèixer tots; es crea un ambient força proper i és idoni per agafar referències. Faig les primeres 4 voltes amb una mitjana de 32km/h i a partir de les 5, afluixo com a conseqüència del vent i el cansament, acabant amb una mitjana de 30,2km/h. 5 hores i 57 minuts. Fantàstic! Amb 7 hores ja sóc a la T2.

Baixo de la bicicleta. De nou em canvio en un tres i no res i em poso a córrer. N'empastifo de crema solar. Ja porto moltes hores sota el sol i aquest, crema de debò! Faig els primers quilòmetres  i començo a prendre consciència que serà dur. Són les 2 del migdia i fa molta calor. La sensació és de més de 30 graus. Són 6 voltes i no hi ha cap ombra. Vaig trotant a 6 minuts el quilòmetre i parant per hidratant-me a cada avituallament. Em fan mal els ronyons i se m'ha tancat l'estomac. És conseqüència de la calor. És molt dur. Aquest any encara no ha fet cap dia tanta calor i ho porto fatal. L'estratègia més optimista (fer la marató en 4 hores) s'esvaeix, però en cap cas en vinc avall. Sé que en condicions normals ho podria fer però avui no serà el dia. Volta a volta em vaig creuant els pares, el Marc i la Myriam. També ha vingut el Mikel. Gràcies company per se-hi un cop més! La resta d'espectadors també m'animen i això m'anima; en especial la gent del club, el Ramon, el Joan i el Kevin. No sé si arribareu mai a llegir aquesta crònica, però si ho feu: gràcies a vosaltres també!

Volta a volta vaig sumant quilòmetres. Procuro només parar en els avituallaments, a excepció del punt de la mitja marató on faig una parada a l'avituallament lliure amb els pares i el Mikel per agafar forces i posar-me crema solar, doncs el sol crema molt! I pas a pas, em planto a la última volta.


El Marc em canta els temps i sé que si sóc capaç de fer-la a 6 minuts al quilòmetre sense parar, baixo de les 12 hores. Ho intento, però de seguida veig que no estic gaudint i prefereixo parar, oblidar-me del temps, caminar, agafar aire i gaudir d'aquest moment. És irrepetible! M'emociono. Sóc feliç. Ja ho tinc! Em queden 2 quilòmetres. No vull que s'acabin!


Minuts més tard creuo la línia d'arribada i esclato d'alegria. Ironcat fet! 12 hores 14 minuts.


Marc, Myriam, pares i Mikel, gràcies per ser-hi un cop més. Amics, gràcies pels missatges i ànims aquestes darreres setmanes. Un deu a la gent de la Federació Catalana de Triatló per l'organització! I gràcies també a la gent del Club Triatló Sabadell per l'interès i els ànims. A tots, de nou, moltes gràcies!

3 comentaris:

Fernando ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fernando ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fernando ha dit...

Ets un crack!